Opis forum
Dla mnie w ogóle niezrozumiałe było głosowanie przeciwko rozszerzeniu. Odpowiedzi dlaczego tak się stało, na poprzednim forum zupełnie do mnie nie przemówiły. No nic zobaczymy co tu wyjdzie. Mam też nadzieję, że poziom dyskusji będzie trochę wyższy, bo tego co tam jest wypisywane, nie da się już czytać.
Cieszę się, że jesteście chętni kontynuować rozmowę w cywilizowany sposób za pośrednictwem tego forum.
Obawiam się jednak, że nie każdy zechce się zalogować.
Zastanawiam się nad umożliwieniem niezalogowanym użytkownikom pisania na forum.
Co sądzicie?
Z drugiej strony powinno się wymagać od zainteresowanych naszą sprawą minimalnego poświęcenia w postaci ZAREJESTROWANIA się na forum. zajmuje to ok 40 sek
PS. Obiecałem rozwieszenie informacji na tablicach w klatkach, ale ze względu na to że mam córkę w szpitalu nie mam na nic czasu.
Proszę zatem osoby posiadające drukarkę lub (długopis i kartkę) o umieszczenie w swojej klatce informację o powstaniu TEGO Forum.
Myślę, że takie działanie może przynieść efekt.
Pozdrawiam Admin/Sąsiad
Sytuacja jest patowa. Nadal rządzi nami Unikol&Corpores& zarząd powiązany z Corporesem( siostra p.Haliny, i chłopak wręcz afiszujący się zażyłością z Corporesem). Żelazną zasadą wspólnot jest pozbycie się zarządcy narzuconego przez developera. Niestety u nas tak się nie dzieje. Ludzie zmanipulowani przez pana z Unikolu i przez Corpores głosują wbrew własnym interesom..... i nie chcą zmiany zarządu!!!! A rękojmia na budynki powoli się kończy.....
Dotychczasowy zarząd nie podał się do dymisji mimo iż miażdżącą liczbą głosów nie dostał absolutorium!! Czy ci ludzie nie mają honoru i przyzwoitości?? Człowiek z zasadami natychmiast podałby się do dymisji.
Mam na ten temat identyczne zdanie. Dodam tylko dla tych, którzy może nie widzieli, że p. Iweta głosowała przeciwko zarządowi. Została za to wyśmiana przez pana z unikolu, a myślę że należą się jej słowa uznania. Jako jedyna z zarządu potrafiła w obiektywny sposób ocenić pracę zarządu.
Ja pisałem więc wytłumaczę jakie było zamierzenie :
pytanie brzmi " czy chcemy rozszerzenia zarządu ?"
odp " Tak , chcemy ... " - oznacza że chcemy żeby zarząd nie był 3 osobowy tylko większy 5, 7 ,9
Odpowiedź przeznaczona dla tych którzy uważają iż zarząd działa w miarę dobrze ale ze względu na wąski skład nie może działać bardzo dobrze.
odp " odwołać wszystkich...." - oznacza że chcemy zarząd odwołać i powołać nowy
Odpowiedź przeznaczona dla osób które uważają, że zarząd w obecnym składzie osobowym nie daje rokowań na poprawę sytuacji.
Reasumując,
Obydwie odpowiedzi są generalnie przeciw zarządowi ale różne. Zawsze można byłoby wstawić odpowiedzi tak lub nie lecz w moim rozumieniu nie odzwierciedlałyby ogólnych nastojów w Naszej Wspólnocie.
Na marginesie, ciekawe gdzie są Ci którzy tak zaciekle bronili układu, teraz się wstydzimy? Zapraszam do wypowiadania się w temacie
pozdrawiam
Rozszerzmy. I tak jak padło na forum gazetowym - po jednej osobie z klatki będzie najlepszym rozwiązaniem. Każdą klatkę będzie miał kto reprezentować. A jeżeli danej klatce nie odpowiada osoba, która jest już obecnie w zarządzie to niech ta klatka podejmie decyzję wyłącznie w swoim zakresie.
Co musimy zrobić by doszło do rozszerzenia zarządu? Jakie ostatecznie formalności muszą zostać spełnione? Czy wystarczy wyłącznie taka ankieta z jaką już chodzi pani Iweta po osiedlu?
Może niech w każdej klatce aktywne osoby zrobią spotkanie ze swoimi sąsiadami i jak wybiorą osoby do ich prezentowania to te osoby będą odpowiedzialne za zebranie listy z podpisami by te formalności dotyczace rozszerzenia Zarządu mogły przejść.
No ja podpisywałem ale rozszerzenie zarządu a nie konkretne osoby, które się tam wkleiły z ten zarząd - to mi się nie podoba! Powinny być wybrane osoby w sposób demokratyczny, np. po jednej osobie z każdej klatki. A nie, że z 16B są nagle 3 osoby i będą za wszystkich decydować.
Już na tamtym forum było to chyba tłumaczone. Tamte osoby zostały wybrane po to, żeby udało się przepchnąć uchwałę. Wiadomo było, że dwie osoby z zarządu nie podpiszą i trzeba było na szybko poszerzyć zarząd. Na następnym spotkaniu wspólnoty można wybrać nowy zarząd. Np. po jednej osobie z klatki.
Ostatnio edytowany przez Sąsiadka (2013-05-17 19:33:43)